Irish soda bread

de madi_marin in Piine, 15 Oct 2011 | 4571 vizualizari

 

Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt.....Delicios....

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină
  • 200 g iaurt
  • 170 ml lapte
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Irish soda bread:

O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine.

Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se frământă un aluat nelipicios caruia i se dă o formă rotundă. Se crestează cu un cuţit ascuţit .

Se scoate vasul cu grijă din cuptor, se pune înăuntru aluatul, se pune capacul şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, după care se dă la o parte capacul şi se mai lasă 10-15 minute ca să se rumenească frumos.

Se scoate din vas şi se lasă puţin la răcit, după care se poate servi.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Irish soda bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

madi_marin 1

18.10.2011, 18:59

Criss....multumesc..... aluatul nu trebuie lasat la crescut, il pui imediat ce l-ai pregatit si nici craticioara nu se unge si nici hartie de copt nu necesita..... o sa fii uimita.....dar nu se lipeste absolut deloc de craticioara..... atentie la cantitatea de bicarbonat de sodiu.....lingurita sa fie rasa rasa....ca altfel va avea un gust puternic si neplacut..... succes.....

SENO 1

06.11.2011, 23:41

vaziu painea asta cu soda si ce mi-am zis,ia sa vad si eu cum o fi,poate fac

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 22:38

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painica Iepuras